συμβαινει τωρα

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012.















Συναντήσεις και επαφές είχε το τελευταίο διάστημα, ο Γ. Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, καθώς και με τον Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη.



Από τις  συζητήσεις προέκυψε, ότι, ο κ. Χαλκιώτης μέσα στις επόμενες μέρες, θα αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να πεισθεί η Ε.Ε να συναινέσει, ώστε να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, το πρόβλημα των άγονων γραμμών. Μιλώντας στο σταθμό μας για το θέμα αυτό, σήμερα το πρωί, ο κ. Χαλκιώτης, ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, θα αναζητηθούν όμως συμμαχίες με άλλες χώρες της Ε.Ε προκειμένου μέσα στα πλαίσια της νησιωτικότητας, να εξευρεθεί  λύση.  
Στη διάρκεια των επαφών που είχε ο κ. Χαλκιώτης, ενημερώθηκε επίσημα και για το μέτρο που έχει ήδη εγκριθεί από την Διακομματική Επιτροπή Γεωργίας, που αφορά στα ειδικά μέτρα για τα νησιά, μεταξύ των οποίων προβλέπεται η επιδότηση μεταφοράς προϊόντων που παράγονται στα νησιά του Αιγαίου, πλην Κρήτης και Εύβοιας. Το πολύ σημαντικό μέτρο, η εφαρμογή του οποίου θα δώσει μεγάλη ώθηση, στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων των νησιών αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στις 17 Απριλίου.  Αμέσως μετά αναμένεται να αποσταλεί η απόφαση στην Κομισιόν, η οποία είναι υποχρεωμένη, να συντάξει μέτρα ειδικής πολιτικής και να διασφαλίσει κονδύλια για την εφαρμογή της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις οποίες ανέφερε στο σταθμό μας ο κ. Χαλκιώτης, πιθανόν τα μέτρο να αρχίσει να εφαρμόζεται μέσα στο 2012.

Ακούστε εδώ, τη συνέντευξη του κ. Χαλκιώτη.

Πηγή:limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου