συμβαινει τωρα

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΛΗΜΝΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ





Μέσα στον Ιανουάριο όπως δήλωσε εχθές στον ραδιοφωνικό σταθμό Λήμνος FM100, ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Τσανταρλιώτης, αναμένεται να πιάσει δουλειά ο μίνι μετροπόντικας,
τερματίζοντας τις δυσκολίες και επιλύοντας τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε δυο περιοχές της Μύρινας, που αφορούν το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, ήδη εδώ και 15 μέρες εκτελούνται εργασίες προετοιμασίας και σταθεροποίησης, στην περιοχή της γέφυρας, στο Ρωμέικο Γυαλό προκειμένου ο μετροπόντικας να αρχίσει σύντομα την πλαγιογεώτρηση, με σκοπό τη διάνοιξη σήραγγας για να συνδεθεί ο αγωγός του Ρωμέικου, μ αυτόν της κεντρικής αγοράς της πόλης. Πάντως, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν, όταν ο μετροπόντικας "βγεί" στο οδόστρωμα επι της οδού Μητροπόλεως (μπροστά από το 1ο δημοτικό σχολείο), το οποίο είναι ένα, από τα κομβικά σημεία της πόλης, με καθημερινή πυκνή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Το δεύτερο προβληματικό σημείο της Μύρινας, στο οποίο κρίθηκε αναγκαία, από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, η επέμβαση του μετροπόντικα, είναι στο ύψος των φαναριών στη περιοχή Τρίφωτο. Εκεί, η παραδοσιακή εκσκαφή, σύμφωνα με τους ειδικούς θα ήταν απολύτως επικύνδινη, ακόμα και για τη στατικότητα των οικιών, που βρίσκονται ένθεν και κείθεν του δρόμου.
Οι επεμβάσεις πάντως του μετροπόντικα, είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες, αφού η δαπάνη ανέρχεται στο 1.350.000€, τη στιγμή που το έργο της κατασκευής του βιολογικού και της αποχέτευσης, είναι συνολικού προυπολογισμού 12 εκατομμυρίων €.

Πηγή: limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου