συμβαινει τωρα

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Λήμνος: Κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου










Αγώνας μέχρις εσχάτων…
Νέες διαστάσεις αναμένεται να πάρει η κινητοποίηση που διοργανώνουν οι φορείς της Λήμνου για αύριο το απόγευμα στο λιμάνι της Μύρινας, όπου σκοπεύουν να συναντηθούν με κύριο στόχο να «αποχαιρετήσουν» μια για πάντα το πλοίο «Aqua Maria».
Χθες το απόγευμα, σε σύσκεψη στο γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, αναμενόταν να συζητηθεί το θέμα, ενώ οι Λημνιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να μην υποχωρήσουν σε καμμία νέα παράταση της σύμβασης για παραμονή του πλοίου «Aqua Maria».


Στις αυριανές κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Δήμος Αγίου Ευστράτιου, ενώ ο δήμαρχος Χαράλαμπος Μακρής θα μεταβεί στη Λήμνο για να αγωνιστεί, όπως δηλώνει, μαζί με όλους τους Λημνιούς. «Η Πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει τις δημόσιες συμβάσεις», τονίζει ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, σημειώνοντας παράλληλα: «Έχουμε μια δημόσια σύμβαση, η οποία πληρώνεται από τον ελληνικό λαό και αφορά το σημαντικότερο τομέα για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας. Θα πρέπει να τηρείται έστω και αυτή η ελλιπής συγκοινωνία που υπάρχει και όχι να καταστρατηγείται με την αλλοίωση των δημοσίων συμβάσεων με τη δρομολόγηση πλοίων υποδεέστερων των συμβεβλημένων στη σύμβαση, προς όφελος των εταιρειών.»
Ο Άγιος Ευστράτιος, σύμφωνα με το δήμαρχο, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, καθώς αντιμετωπίζει πάντα μεγάλα προβλήματα. «Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε ως χώρα και ας αλλάξουμε τις πρακτικές που μας έφεραν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζει η χώρα σήμερα. Γιατί η μείωση του επιπέδου της συγκοινωνίας δημιουργεί ύφεση στην ήδη δύσκολη ζωή των νησιών μας, ιδιαίτερα της άγονης γραμμής, και δημιουργεί συνθήκες ερημοποίησης», αναφέρει ο κ. Μακρής.

Καβαλιώτικη βοήθεια
Όμως, για πρώτη φορά η Λήμνος έχει τη συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Λήμνου είχε επικοινωνία με το δήμαρχο της βορειοελλαδίτικης πόλης, Κώστα Σιμιτσή. Ο Δήμος Λήμνου και το σύνολο των φορέων και των κατοίκων του νησιού - όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λήμνου στο δήμαρχο Καβάλας - «αγωνίζεται, απαιτεί και διεκδικεί σύγχρονες, ποιοτικές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τη βόρεια Ελλάδα και την Αττική, ως ελάχιστη προϋπόθεση για την ίδια την ύπαρξη και το μέλλον του νησιού μας. Η Καβάλα, η πόλη και το λιμάνι της, αποτελεί για τη Λήμνο την πύλη εισόδου και εξόδου για την αγορά της Β. Ελλάδος, γεγονός που αντανακλάται και στη συνεχή αύξηση της επιβατικής κίνησης, αλλά και εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.»
Η Λήμνος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιαμαντή, χρειάζεται τη συμπαράσταση τόσο του Δήμου όσο και των φορέων της πόλης της Καβάλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, στον αγώνα της για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Κι αυτό γιατί «η καλή, συχνή, φτηνή και ποιοτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, αλλά και την ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας και της επιδιωκόμενης ανάπτυξης και εδραίωσης της διαπεριφερειακής συνεργασίας», όπως σημειώνει ο ίδιος.
Αύριο το απόγευμα οι Λημνιοί θα είναι στο λιμάνι της Μύρινας για να «αποχαιρετήσουν» το πλοίο «Aqua Maria», αποφασισμένοι να μην το ξαναδεχτούν στη Λήμνο και να «απαιτήσουν τα ελάχιστα και αυτονόητα για την επιβίωση, ανάπτυξη και ευημερία του νησιού τους».

Πηγή: emprosnet.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου