συμβαινει τωρα

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ



Ρεσάλτο,  πειρατικό,  έκανε ο καπετάνιος του ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ κατά την άφιξη του στο λιμάνι Μύρινας το Σάββατο το πρωί.

Για δεύτερη μέρα οι κάτοικοι  του Νησιού κατέβηκαν  για να εμποδίσουν την προσέγγιση του  πλοίου,  που αυτή τη φορά ερχόταν από το Λαύριο.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι της Μύρινας πλησίασε το σημείο πρόσδεσης στις προβλήτες του Αγ.  Νικολάου,    όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος και δυνάμεις του λιμεναρχείου με τον λιμενάρχη επικεφαλής.  Στη συνέχεα άρχισε  να απομακρύνεται και όλοι θεώρησαν ότι αναχωρεί,   όπως έκανε και την προηγούμενη μέρα.
Όμως ο καπετάνιος κατεύθυνε το πλοίο με ταχύτητα στην παλιά προβλήτα μπροστά από το λιμεναρχείο και με γρήγορες και επικίνδυνες μανούβρες πλησίασε με την πρύμη την προβλήτα και χωρίς να αγκυροβολήσει και να δέσει (το πλοίο  ταξίδευε,  δηλαδή)   κατέβασε τον καταπέλτη και ενώ αυτός  ήταν στον αέρα,  άρχισαν να πηδούν έξω  φαντάροι, γύρω στους 30, που τους περίμεναν εκεί στρατιωτικά οχήματα.
Στη συνέχεια το πλοίο  απομακρύνθηκε προς την έξοδο του λιμανιού ενώ οι συγκεντρωμένοι, με την ταχύτητα που έγινε η επιχείρηση δεν πρόλαβαν  να  αντιδράσουν, καθώς η  οδική απόσταση  από το σημείο,  που έγινε η αποβίβαση,  είναι γύρω στα 1200 μ.
Καθώς το σχέδιο, γιατί για σχεδιασμένη υπόθεση πρόκειται,  περιλάμβανε και  στρατιώτες η όλη ιστορία έμοιαζε με πολεμική επιχείρηση.
Ο καπετάνιος του πλοίου χωρίς αμφιβολία με τις πειρατικές αυτές κινήσεις έθεσε σε κίνδυνο και το πλοίο άλλα περισσότερο τους επιβάτες που ως φαντάροι που  ήταν προφανώς έκαναν  το σάλτο εκτελώντας διαταγές!!!
Ο καπετάνιος έχει μεγάλη ευθύνη που αποβίβασε επιβάτες, χωρίς το πλοίο να είναι ασφαλώς προσδεμένο στη στεριά και ο καταπέλτης στον αέρα και εν κινήσει,
Ο δήμαρχος της Λήμνου, που συμμετέχει όπως και άλλοι φορείς στην κινητοποίηση μας είπε ότι κάνει όλες εκείνες της ενέργειες προς τον εισαγγελέα και το υπουργείο ώστε να αναζητηθούν οι ευθύνες αυτής της επιπόλαιης και άκρως επικίνδυνης επιχείρησης,  θεωρώντας υπεύθυνους τόσο το λιμενάρχη Λήμνου όσο και τον καπετάνιο που ξέχασε  μια βασική αρχή, νομικά κατοχυρωμένη,  ότι η ασφάλεια των επιβατών είναι το πρώτο μέλημα του.
Φυσικά το πλοίο  δεν μπόρεσε,  με το ρεσάλτο αυτό,  να αποβιβάσει αυτοκίνητα και άλλους επιβάτες,  αφού μόνο φαντάροι θα μπορούσαν να πάρουν μέρος σε τέτοια, αστραπιαία και οργανωμένη   επιχείρηση.  Εδώ και η Στρατιωτική Αρχή  και το αρμόδιο Υπουργείο  θα πρέπει να ερευνήσουν  γιατί στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που η σωματική τους ακεραιότητα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα!!!
Όσο για τους  κατοίκους της Λήμνου, μετά το περιστατικό, είναι πιο αποφασισμένοι, θυμωμένοι και συσπειρωμένοι για το επόμενη άφιξη του ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ  στη Λήμνο,  που είναι για την Κυριακή το απόγευμα… Είναι χαρακτηριστικό μετά από αυτά τα γεγονότα,   κάτοικοι των χωριών δήλωναν στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  ότι θα κατέβουν    με λεωφορεία στο λιμάνι για ένα οριστικό GOOD BY.
Φυσικά μετά από όλα αυτά τα επιπόλαια  και πειρατικά σχεδιασμένα,  υπάρχει επιφυλακή από τους οργανωτές της κινητοποίησης ώστε να  μην περάσουν ανάλογες κουτοπόνηρες ενέργειες.
Μια (ακόμη) απορία: αφού δεν υπήρχε κανένα  εμπόδιο στο σημείο  που προσέγγισε το πλοίο γιατί δεν έδεσε για μια κανονική αποβίβαση ανθρωπιών και αυτοκινήτων;; Τι απάντηση θα δώσουν στο ερώτημα αυτό ο Τοπικός Λιμενάρχης και ο καπετάνιος όταν η υπόθεση πάρει τη Δικαστική Οδό;
Ηλιας Κότσαλης

Πηγή: limnosnea.com

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου