συμβαινει τωρα

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Video:Η αποβίβαση των στρατευμένων απο τον μισάνοιχτο καταπέλτη και η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη
















Σάββατο 14 Ιανουρίου. Το πλοίο ΑQUA MARIA της ΝΕΛ προσεγγίζει την προβλήτα στο παλιό λιμάνι της Λήμνου. Μισανοίγοντας τον καταπέλτη, χωρίς να ρίξει άγκυρα και να δέσει κάβους, επιτρέπει σε λίγους στρατευμένους, να πηδήξουν στην προβλήτα. Και όλα αυτά κάτω από το αγρυπνο βλέμμα της ακτοφυλακής η οποία δίνει και οδηγίες για το πώς να κατέβουν οι επιβάτες, προκαλώντας με την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας και με την επιδεικτική αδιαφορία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι επιβάτες.

Επικίνδυνες αλλά και ανεύθυνες αποφάσεις με τη συγκάλυψη τόσο του Υπουργείου όσο και του Λιμεναρχείου της Λήμνου παίρνονται καθημερινά εις βάρος των κατοίκων του ακριτικού νησιού –το οποίο δεν είναι και το μόνο- ενώ παράλληλα οι εφοπλιστές συνεχίζουν να καρπώνονται τις επιδοτήσεις.
Οι επιβάτες αντιμετωπίζονται ως κατάδικοι που αποβιβάζονται σε ξερονήσι της εξορίας μπροστά στα μάτια των λιμενικών ενώ την ίδια ώρα οι επιδοτήσεις εξακολουθούν να γεμίζουν τα ταμεία των ακτοπλοϊκών εταιριών. Οι κάτοικοι της Λήμνου έχουν πάρει απόφαση να μην επιτρέψουν να ξαναδέσει στο λιμάνι κάποιο πλοίο μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες των θαλάσσιων μεταφορών των κατοίκων.
Το Λιμεναρχείο, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό αλλά και για ποιο λόγο δεν φροντίζουν για την ασφάλεια των επιβατών, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr, ότι έχουν εντολή να μην μιλάνε στα ΜΜΕ και πως το υπουργείο είναι υπεύθυνο να δώσει απαντήσεις.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε επικοινωνία με το www.koutipandoras.gr εξήγησε πως το πρόβλημα πηγάζει στην αντίδραση των κατοίκων του νησιού : «Καλό είναι, να καταλάβουμε ότι στη χώρα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Αυτό σημαίνει δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει όσο δίκιο και να πιστεύει ότι έχει. Η πολιτεία έλαβε την απόφαση να δώσει άδεια παρατάσεως της γραμμής του ΑQUA MARIA. Αυτό το έκανε έχοντας γνώση της αντιδράσεις των κατοίκων. Εκτιμώντας και σταθμίζοντας πως στη προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλη λύση. Καλό είναι λοιπόν να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας γιατί μπορεί δυστυχώς με περιστατικά όπως του Σαββάτου να έχουμε ατυχήματα που δεν θα κάνουν κανένα να αισθανθεί ευχάριστα» δήλωσε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Αν το πλοίο δεν είχε δέσει ευθύνη της εταιρίας θα έλεγα να τιμωρηθεί η εταιρία. Αν όμως το πλοίο δεν είχε δέσει επειδή δεν του επέτρεψαν κάποιοι εξωγενείς παράγοντες και κάποιοι από τους επιβάτες είχαν σοβαρούς λόγους να θέλουν να αποβιβαστούν οπωσδήποτε  και με όποιον τρόπο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πράξης τους όσο λυπηρό και να είναι, δεν ξέρω και εγώ τι θα έκανα εκεί. Η ουσία όμως είναι ίδια. Δεν μπορούμε να εμποδίζουμε τα πλοία να δένουν στα λιμάνια». Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως δεν είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Ναυτιλίας να διερευνηθεί η υπόθεση: «Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει δικαιοδοσία να ερευνήσει το θέμα, είναι ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία να ερευνήσουμε αυτή την υπόθεση».


Πηγή: koutipandoras.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου