συμβαινει τωρα

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


Ξεκινάει από σήμερα και στη Λήμνο, η απογραφή ατόμων με αναπηρία, δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

Η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου.
Διαβάστε εδώ και εδώ το Δελτίο Τύπου του Επαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες», σχετικά με τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά υποβολής του φακέλου.
Απαραίτητη και χρήσιμη σημείωση για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Ο φάκελος, από τον δικαιούχο, θα περιλαμβάνει όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται και που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου, εκτός από το δικαιολογητικό (Ε), που αφορά στην αναγνωριστική απόφαση δικαιούχου, του Δήμου, ή Περιφέρειας, ή Νομαρχίας, σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος από την πρόνοια.
Για την απόκτηση αυτού του δικαιολογητικού, σε καθημερινή βάση τα ΚΕΠ θα ενημερώνουν το Δήμο, για τα άτομα τα οποία προσήλθαν να απογραφούν και για τα οποία θα γίνεται εσωτερική διαδικασία του Δήμου, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται η έκδοση αυτού του πιστοποιητικού. Άμεσα, θα ενημερώνεται ο φάκελος του κάθε ενδιαφερόμενου.
Εντωμεταξύ, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, αναμένεται να διευθετηθεί και το πρόβλημα, της ήδη κατά πολύ καθυστερημένης καταβολής του προνοιακού επιδόματος, του τελευταίου διμήνου του 2011, αφού με διάταξη που πέρασε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή, τα προνοιακά επιδόματα εντάσσονται στις υποχρεωτικές δαπάνες των Δήμων. Το γεγονός αυτό απεμπλέκει τη διαδικασία εκταμίευσης του αντίστοιχου ποσού, από την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου της Λέσβου, με αποτέλεσμα να είναι θέμα ορισμένων ημερών η καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους.
Η οριστική επίλυση πάντως του προβλήματος, για τους δικαιούχους της Λήμνου που παρουσιάστηκε το 2011, με την μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας από τις καταργηθείσες Νομαρχίες στους νεοσύστατους Καλλικρατικούς Δήμους, αναμένεται να δοθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Ο Δήμος της Λήμνου, αφού έχει ήδη εκπαιδεύσει υπάλληλο του, έχει ολοκληρώσει και τις διαδικασίες για να λάβει από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Και Αποκέντρωσης, την αναγκαία πιστοποίηση, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να καταβάλει ο ίδιος τα επιδόματα των δικαιούχων της Λήμνου.
Ακούστε εδώ τι δήλωσε για το θέμα αυτό, στο ραδιοφωνικό σταθμό Λήμνος Fm 100 και την εκπομπή "Θέμα και... ανάθεμα" , ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντής

Πηγή: limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου