συμβαινει τωρα

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Δημήτρης Μπουλώτης: Η Μύρινα θα αλλάξει χαρακτήρα.







Με αφορμή μία φωτογραφία του Castro Beach Hotel , στο "ρωμαίικο γυαλό", που αναρτήθηκε στην ομάδα "Lemnos Club", στο Facebook  μίλησε ο αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι
 το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα παραμένει κλειστό για το καλοκαίρι του 2012 " Το ισόγειο θα χρησιμοποιηθεί σε "ειδικές αποστολές". Ευτυχώς τα γραφειοκρατικά προβλήματα έχουν πάρει το δρόμο της λύσης τους και πιθανότατα το 2013 θα είναι σε λειτουργία"  και συνεχίζει λέγοντας  "Η λειτουργία του "Καστρου" είναι ένα από τα δύο μεγάλα στοιχήματα για τη Μύρινα για το επόμενο έτος.
Το άλλο είναι το Jessica. Αν - όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία - η σύμπραξη Δήμος, Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο και ΕΑΣ ενταχθούν στο Jessica, η Μύρινα όπως την ξέρουμε θα αλλάξει χαρακτήρα και η Ένωση θα λύσει τα χρονίζοντα προβλήματά της. Μακάρι να πάει η Ελλάδα καλά ώστε και το Jessica να προχωρήσει όπως το σχεδιάζουμε. Η πρόταση του Δήμου και των λοιπών φορέων στο Jessica προβλέπει την "εξαγορά" από την Ένωση ολόκληρου του συγκροτήματος του Εκκοκιστηρίου (με τίμημα που θα λύνει το οικονομικό πρόβλημα της Ένωσης) και τη δημιουργία εκεί ενός Διοικητικού Κέντρου για το Δήμο και τη Περιφέρεια, τη στέγαση τμημάτων της Πανεπιστημιακής Σχολής της Λήμνου και τη δημιουργία στη Τριγωνική αποθήκη ενός Πολυχώρου Τεχνών & Πολιτισμού. Διαδικαστικά τώρα, μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα η ανάδοχος Τράπεζα του Προγράμματος (για το Βόρειο Αιγαίο είναι η Marfin) και αναμένεται άμεσα η πρόσκληση για όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η προταση της Λήμνου είναι η μεγαλύτερη από όλα τα άλλα νησιά και στην πραγματικότητα ο μόνος αντίπαλός της είναι το μέγεθός της. Η ολοκλήρωση του προγράμματος φυσικά ποϋποθέτει μια Ελλάδα με ομαλότητα, ότι κι αν σημαίνει αυτό και μια τελευταία παρατήρηση σχετικά με το Ξενοδοχείο Κάστρο.
Οι οικογένεια Τραταρού απέδειξε έμπρακτα ότι οι μεγάλοι ευεργέτες εξακολουθούν να υπάρχουν"

JESSICA 

  • More Sharing Servic
Στο πλαίσιο της JESSICA (Κοινοί Ευρωπαϊκοί Πόροι για Αειφόρες Επενδύσεις στα Αστικά Κέντρα - Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas), το ΥΠΟΙΟ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την ανάθεση μελετών και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στο προσεχές διάστημα.
Η πρωτοβουλία JESSICA στοχεύει στη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπτυξης.
Στόχος της JESSICA είναι η κινητοποίηση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένων δράσεων αστικής ανάπτυξης με πιλοτικά προγράμματα να προβλέπονται για την πρώτη περίοδο σε επίπεδο ΟΤΑ.
Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη αστικών κέντρων και η παροχή νέων θέσεων εργασίας.
Οι ενισχύσεις θα χορηγούνται μετά τη σύνταξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης, όπου θα προτείνεται η υλοποίηση έργων με χαρακτηριστικά παρέμβασης ολοκληρωμένου χαρακτήρα (ενεργειακά δίκτυα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.ά.).


Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου