συμβαινει τωρα

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αυτή τη φορά τήρησε τις δεσμέυσεις της η ΝΕΛ. Επιστρέφει το Ταξιάρχης απο 1η Νοεμβρίου



Αυτή τη φορά και προς το παρόν τουλάχιστον η ΝΕΛ τηρεί τα συμπεφωνηθέντα και το πλοίο Ταξιάρχης από αύριο 1η Νοεμβρίου, επιστρέφει στα βασική γραμμή της Λήμνου, δηλαδή στη γραμμή Λαύριο, Αγ. Ευστράτιος, Λήμνος, Καβάλα.

Να θυμήσουμε ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, στις αρχές Οκτωβρίου προχώρησε στην απόσυρση του «Ταξιάρχης», προκειμένου το πλοίο να πραγματοποιήσει την ετήσια συντήρησή του, και το αντικατέστησε με το «Αqua Maria» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων  στους φορείς και τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι η ΝΕΛ προσπαθεί να επαναφέρει το πλοίο που έχει χαρακτηριστεί απο τους Λημνιούς "μη αποδεκτό", από την πίσω πόρτα.   
Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλο Λήμνου, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε να μην προχωρήσει μεν, σε κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, αλλά αν η ΝΕΛ παρ ελπίδα διεκδικούσε και κέρδιζε παράταση της παραμονής του πλοίου Aqua Maria, στη γραμμή της Λήμνου, τότε οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα ήταν το επόμενο σίγουρο βήμα απο την πλευρά των κατοίκων του νησιού.
Πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης είχαν στην Αθήνα μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κα Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος τους διαβεβίωσε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως η 31 Οκτωβρίου, θα είναι η τελευταία μέρα κατά την οποία θα εκτελέσει δρομολόγιο από τη Λήμνο το Aqua Maria.
Βέβαια μέχρι τώρα, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη γα το βασικό αίτημα που έχουν εκφράσει οι φορείς της Λήμνου και το οποίο αφορά στη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αποκλείονται πλοία 4ης κατηγορίες στα δρομολόγια της Λήμνου. 
Γράφτηκε από την Δέσποινα Βασιλειάδου 

limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου