συμβαινει τωρα

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μετά τον διήμερο αποκλεισμό της ΔΟΥ Λήμνου | Στο Υπουγείο σήμερα οι φορείς των περιοχών των υπό κατάργηση ΔΟΥ


Η οργανωτική επιτροπή αγώνα των φορέων της Λήμνου, που συγκροτήθηκε στην σύσκεψη το περασμένο Σαββάτο, αποφάσισε την κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Λήμνου την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Η δίημερη κατάληψη θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλες νησιωτικές περιοχές, και ιδιαίτερα των Κυκλάδων, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Εξάλλου, όπως δήλωσε το πρωί στο σταθμό μας, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση αντιπροσωπείας των νησιωτικών περιοχών, στις οποίες επίκειται η κατάργηση των ΔΟΥ, στο Υπουργείο Οικονομικών, είτε με τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Στουρνάρα, είτε (το πιθανότερο) με τον Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.
Τη Λήμνο θα εκπροσωπήσει στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτκού Συμβουλίου Κώστας Αδαμίδης. Μάλιστα την ίδια μέρα, ο κ. Αδαμίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με την Δημοκρατική Αριστερά, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κόμματος Φώτη Κουβέλη, απο τον οποίο θα ζητήσει, στο εξής η Λήμνος να αντιμετωπίζεται ως μεσαίο νησί.
"Αυτή είναι η αναγκαία και απαραίτητη προυπόθεση, για να ξεφύγει η Λήμνος από την τύχη που έχει μέχρι σήμερα, να ταυτίζεται, δηλαδή, με τα μικρά νησιά νησιά του Αιγαίου", δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του, πριν λίγη ώρα, ο κ. Αδαμίδης.
Εντωμεταξύ, ανακοίνωση για τις επαπειλούμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου, επισσημαίνοντας τα εξής:
"Μετά το χρόνιο πρόβλημα των συγκοινωνιών και τους ατελέσφορους αγώνες μας, αποτέλεσμα  των συνεχών εμπαιγμών των εκάστοτε υπουργών, ήρθε και η συνχώνεψη του νοσοκομείου και της ΔΟΥ με τα αντίστοιχα της Μυτιλήνης, (πόλη που απέχει 7 ώρες με το καράβι από το νησί μας), για να επιβεβαιώσουν την πρόθεση της κυβέρνησης για πλήρη υποβάθμιση του νησιού μας.
Ο εμπορικός κόσμος της Λήμνου δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Είναι ο πρώτος που ένοιωσε στο πετσί του τις επιπτώσεις της ύφεσης και είναι εκείνος που θέλει οι Λημνιοί να συστρατευτούμε για την επιβίωση μας και να γίνουμε πάλι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και αποφάσεων που αφορούν το μέλλων των παιδιών μας".
 Γράφτηκε από την Δέσποινα Βασιλειάδου
limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook
https://www.facebook.com/MagicRadioLemnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου