συμβαινει τωρα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Δημάρχου Λήμνου προς Πρωθυπουργό Ελλάδας Κατάργηση Δ.Ο.Υ. Λήμνου - Πόρισμα Ειδικής Επιτροπής




Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, ότι το
υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που
είχε συσταθεί για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ σύμφωνα με το οποίο
«Στην περίπτωση νησιωτικών Νομών, προτείνεται η παραμονή 2ης Δ.Ο.Υ., λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 101 (παράγραφοι 2 και 3) του Ελληνικού Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο ο νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών  περιοχών. Έτσι στους Νομούς Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, όπου υπάρχουν νησιωτικά συμπλέγματα και δυσκολίες ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών μεταξύ τους, προτείνεται η παραμονή μιας 2ης ΔΟΥ στο Νομό, σε νησί εκτός της πρωτεύουσας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων».
Η επιτροπή, λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη την συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, δέχεται την ύπαρξη ακτοπλοϊκών δυσκολιών στις περιπτώσεις των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, αλλά δεν θεωρεί ότι υφίστανται τέτοιες «δυσκολίες» στην περίπτωση της Λήμνου, παρόλο που απέχει από την Μυτιλήνη 6 ώρες και η σύνδεση της είναι περιοδική και μονίμως προβληματική.
Στη συνέχεια η επιτροπή εξισώνοντας την δυσκολία μετακίνησης από την Καλλονή στην Μυτιλήνη και από τη Λήμνο στη Μυτιλήνη, προτείνει την ίδια λύση, δηλαδή την λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, με την προϋπόθεση όμως της δωρεάν παραχώρησης χώρου από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Διαβάζοντας τα συμπεράσματα της «Ειδικής Επιτροπής επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων ΔΟΥ», δεν μπορούμε παρά να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ένα τραγικό λάθος, διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης της Λήμνου.
Η Κυβέρνηση, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αρχίσει να εφαρμόζει το Σύνταγμα με τον  ίδιο τρόπο για όλους τους Έλληνες πολίτες. Το άρθρο 101 του Ελληνικού Συντάγματος ισχύει και για τους κατοίκους της Λήμνου.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν συμμερίζεστε την άποψη των κάθε λογής παραγόντων που ερμηνεύουν και εφαρμόζουν την συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας κατά το δοκούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα εθνικά διακυβεύματα και  την ιδιαιτερότητα, όχι μόνο γεωγραφική, της Λήμνου.
Ο λαός της Λήμνου ευελπιστεί ότι θα ενεργήσετε άμεσα, ώστε να μην καταργηθεί η ΔΟΥ της Λήμνου.
 Γι’ αυτό παρακαλούμε για τις σχετικές ενέργειες και οδηγίες σας προς την κατεύθυνση αυτή.
                                                                                             Με εκτίμηση
                                                                                       Ο Δήμαρχος Λήμνου
                                                                                    Αντώνης Χατζηδιαμαντής


Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου