συμβαινει τωρα

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Μυρινα 31/10/12. Πέρασαν 6 μέρες και ακόμη παραμένουν στη Λήμνο οι 15 λαθρομετανάστες που έφτασαν από την Τουρκία στην περιοχή της Πλάκας.
Σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις,  που πάντως είναι πολύ σπάνιες στη Λήμνο,  η αποστολή τους  «δια τα περεταίρω» γινόταν με το πρώτο βαπόρι που περνούσε. Τώρα αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί απορίες και προβλήματα αφού εδώ δεν υπάρχουν οι υλικές υποδομές και  οι Υπηρεσίες (δικαστικές, αστυνομικές)  για την αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων.
Την πρώτη νύχτα  την πέρασαν οι λαθρομετανάστες στριμωγμένοι στο κρατητήριο της αστυνομικού τμήματος Μυρινας.
 Την επόμενη μεταφέρθηκαν στην αίθουσα επιβατών στο λιμάνι,  όπου υπάρχει μεγαλύτερη άπλα και καλύτεροι χώροι υγιεινής, όμως εξακολουθούν να κοιμούνται κατάχαμα σε μια κουβέρτα που τους παραχωρήθηκε.
Στη ανθρώπινη αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών πολύ σημαντική είναι, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, η συνεισφορά του  Ερυθρού  Σταυρού  Λήμνου, που τους  επισκέπτεται καθημερινά προσφέροντας τους φαγητό, ρούχα  αλλά και με το ενδιαφέρον και την προσωπική επαφή τους στηρίζουν  ψυχολογικά.


Γράφτηκε από τον  Hλία Κότσαλη
limnosnea.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου