συμβαινει τωρα

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Χαράτσι 25 ευρώ σε κάθε ασθενή για εισαγωγή σε νοσοκομείο από το 2014!



Δύο νέα χαράτσια προβλέπονται στο πακέτο των μέτρων για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι από 1/1/2014 θα πρέπει να καταβάλλουν υπέρ του ΕΟΠΥΥ το ποσό του ενός ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται, καθώς επίσης και να καταβάλλουν το ποσό των 25 ευρώ κάθε φορά που θα κάνουν εισαγωγή για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ!
Έτσι, η δωρεάν Υγεία στην Ελλάδα, καθίσταται, πλέον «δωρεάν» μόνο κατ’ ευφημισμόν!
Το μέτρο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος κάνει λόγο για ντροπή και αίσχος και κατηγορεί για αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «οικονομικά υποζύγια». «Οι ασθενείς θα τιμωρούνται, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, κάθε φορά που θα παίρνουν ένα φάρμακο ή θα νοσηλεύονται σε Δημόσιο Νοσοκομείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
«Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και επισήμανε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες και οι συνταξιούχοι «… οι οποίοι αναγκάζονται να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους».
Πάντως, όπως επισημαίνει το «Βήμα», πηγές του υπουργείου Υγείας, επισήμαναν ότι το παραπάνω μέτρο ενδέχεται να μην εφαρμοστεί αν η κυβέρνηση «πιάσει» τους στόχους της το 2013. 

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου