συμβαινει τωρα

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η «πρόβα τζενεράλε» πέτυχε | Κι άλλοι παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στην Πλάκα



Η Λήμνος δυστυχώς κατά τα φαινόμενα έγινε τόπος υποδοχής παράνομων μεταναστών.
Οι "αφίξεις"  που είχαμε στη Λήμνο πριν από 11 μέρες, προφανώς ήταν διερευνητικού χαρακτήρα. Το “πείραμα”, πέτυχε και έτσι οι αρχές του νησιού καθώς και η αστυνομία θα πρέπει να ναι προετοιμασμένοι πια, για ραγδαία αύξηση των περιστατικών το επόμενο διάστημα.

Το περασμένο Σάββατο, στις 12 η ώρα το βράδυ αναχώρησαν για τη Μυτιλήνη οι 9 από τους 15 αλλοδαπούς, που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου, δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα κράτησης τους εκεί και έτσι έδωσε εντολή για τη μεταφορά.Όμως πριν καλά καλά συμπληρωθούν 2 ώρες από την μετακίνηση , άλλοι 20 παράνομοι μετανάστες κατέφθασαν στο λιμάνι της Πλάκας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο βάρκες, πλησίασαν στη στεριά και αποβίβασαν 20 αλλοδαπούς μεταξύ αυτών, 3 γυναίκες και 5 παιδιά, ηλικίας από 3 μέχρι 15 ετών .
Οι 20 παράνομοι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν και τη Συρία.
Και τώρα το πρόβλημα που προκύπτει και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο, είναι το ζήτημα της διαμονής και φύλαξης των αλλοδαπών. Αυτοί τη στιγμή φιλοξενούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της Μύρινας, συνολικά 26 παράνομοι μετανάστες, “δηλαδή περισσότεροι και από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος”,  δήλωσε στο σταθμό μας νωρίτερα ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Μύρινας, Σωκράτης Κρομυδέλλης.
Από την άλλη, υφίσταται επίσης και το σοβαρό ζήτημα της αξιοπρεπούς διαμονής τους, σε ένα χώρο που τουλάχιστον να διαθέτει τουαλέτα.
Τα έξοδα της διατροφής τους αυτή τη στιγμή καλύπττει το Α.Τ Μύρινας, αλλά η έγκριση από την Υπηρεσία αφορά ημεσησίως το ποσό των 5 ευρώ κατ άτομο. Δηλαδή μετά βίας καλύπτεται το μεσημεριανό.
Πάντως έχουν προθυμοποιηθεί , το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την εκκλησία, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να τα σιτίζονται όσο το δυνατόν φυσιολογικότερα.
Αύριο το πρωί στις 9, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή και  της Αστυνομίας, με σκοπό να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης των παράνομων μεταναστών

limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου