συμβαινει τωρα

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Θολό τοπίο» η μεταφορά μαθητών


 
Άγονος ο πρώτος διαγωνισμός στη Λήμνο

Νέα προβλήματα διαγράφονται στον ορίζοντα σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός που διεξήχθη στο Δήμο Λήμνου απέβη άγονος χωρίς να παρουσιαστεί κανένα ενδιαφέρον.

Για τη μεταφορά μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λήμνου το ποσό που θα δαπανηθεί για τη νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα από τις αρχές Ιανουαρίου και μέχρι τον Ιούνιο, ανέρχεται, σύμφωνα με το διαγωνισμό, στις 200.000 ευρώ.
Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες αναμένεται να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και αν κι αυτός αποβεί άγονος, στη συνέχεια θα υπάρξει απευθείας διαπραγμάτευση του Δήμου Λήμνου με τους λεωφορειούχους των ΚΤΕΛ και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο προκύψει.

Προβλήματα…
Όμως, το φαινόμενο που παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα μετά και τη μεγάλη περικοπή των δαπανών που διατίθενται για τη μεταφορά των μαθητών, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Στη Λήμνο, ήδη με την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΚΤΕΛ του νησιού, ανέκυψαν μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα να διακοπεί για τρεις και πλέον ημέρες η μεταφορά των μαθητών.
Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς και τους τρόπους στους οποίους θα πρέπει να καταφύγει προς επίλυση του ζητήματος, διερευνά η δημοτική αρχή Λήμνου, καθώς ήδη έχει περιέλθει σ’ αυτήν η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης δήλωσε στο «Ε»: «Η εικόνα που έχουμε από πολλούς δήμους της χώρας, είναι ότι οι διαγωνισμοί αυτοί βγαίνουν άγονοι. Σαφώς και είναι δύσκολη η κατάσταση, και εμείς καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε. Ελπίζουμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση.»
Εκτός από τα ΚΤΕΛ και τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη μεταφορά των μαθητών με ταξί, καθώς έχουν επέλθει μεγάλες περικοπές. Τα ταξί μεταφέρουν μαθητές σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, όπως και τους μαθητές των δύο Ειδικών Σχολείων στην Καλλιθέα και το Ρεπανίδι.

Πηγή: emprosnet.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του magicradiolemnos στο Facebook http://www.facebook.com/MagicRadioLemnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου