συμβαινει τωρα

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτο:Για τους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών, στα δικαστήρια ο Δήμος Λήμνου



Στα δικαστήρια οδήγησε το Δήμο Λήμνου μια απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για εγκατάσταση χωρίς την απαιτούμενη άδεια αναμεταδοτών για την εκπομπή των σημάτων των τηλεοπτικών σταθμών Αntenna και Star.

Όπως είναι γνωστό, η Λήμνος εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα στη λήψη τηλεοπτικών σημάτων σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, καθιστώντας ακόμη και αδύνατη την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων από τους κατοίκους του νησιού. Ο Δήμος Λήμνου, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο δήμαρχος Αντώνης Χατζηδιαμαντής στην πταισματοδίκη που διενεργεί σχετική προανάκριση, «με γνώμονα τα δικαιώματα των κατοίκων της Λήμνου, διατήρησε τους αναμεταδότες που είχαν εγκατασταθεί κατά το παρελθόν, αφού οι εν λόγω σταθμοί δεν κάλυπταν, ως όφειλαν, το νησί».

Πώς έφτασε στη Δικαιοσύνη
Για το θέμα που ταλανίζει το νησί αρκετά χρόνια, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στις 9 του περασμένου Ιουνίου, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε με θέμα τη διερεύνηση της κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας χρήσης συχνοτήτων για την αναμετάδοση τηλεοπτικών σημάτων, καθώς και της εγκατάστασης κεραιοσυστήματος άνευ αδείας, αποφάσισε ότι ο Δήμος Λήμνου θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή των τηλεοπτικών σημάτων τού Antenna, του Star, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πιθανή μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος.
Από την άλλη μεριά, ο δήμαρχος Λήμνου υποστηρίζει πως «οι τηλεοπτικοί σταθμοί, παρά το γεγονός ότι από τη νομοθεσία οφείλουν ως σταθμοί εθνικής εμβέλειας να καλύπτουν και τη Λήμνο, δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα και δηλώνουν ότι δεν έχουν εγκαταστήσει ή δεν ελέγχουν κέντρο εκπομπής στη Λήμνο. Επιπλέον, η ANTENNA ΤV Α.Ε., σε απάντηση αιτήματος του Δήμου Λήμνου για την υποβολή αίτησης νομιμοποίησης χρήσης διαύλου, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει αίτηση νομιμοποίησης.».
Σύμφωνα με το δήμαρχο Λήμνου, «για τη δημοτική αρχή αποτελεί ελάχιστο χρέος η διασφάλιση της σύνδεσης και της διαρκούς επικοινωνίας με τον εθνικό κορμό, με όλους τους τρόπους και τα διαθέσιμα μέσα, καθώς δεν προτιθέμεθα να απεμπολήσουμε το δικαίωμα των κατοίκων του ακριτικού μας νησιού να απολαμβάνουν τα όσα δικαιούνται και στο πεδίο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας».

Πηγή: emprosnet.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του magicradiolemnos στο Facebook http://www.facebook.com/MagicRadioLemnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου