συμβαινει τωρα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ένας χρόνος «Καλλικράτης» στη Λήμνο

Παρουσίαση από το δήμαρχο Αντώνη Χατζηδιαμαντή της πορείας του διευρυμένου Δήμου


Την πρώτη απολογιστική συνέντευξη για την πορεία του Δήμου Λήμνου στους 11 μήνες μετά την καθιέρωση της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης έδωσε ο δήμαρχος, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, πλαισιωμένος από τα στελέχη της δημοτικής αρχής. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αδαμίδης, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Μπουλώτης, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, Ευάγγελος Πλαφαδέλλης, Στράτος Κουκούμης, και η πρόεδρος του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Δέσποινα Κωνστάντιου.

Σχολιάζοντας τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ο δήμαρχος Λήμνου τόνισε: «Το εγχείρημα του “Καλλικράτη” έγινε σε μια τραγική για την ελληνική οικονομία περίοδο. Αυτό μας κάνει να δούμε όχι τι πετύχαμε, αλλά τι καταφέραμε να συμβεί. Ο στόχος για ανάπτυξη έγινε αμυντικός στόχος. Η Λήμνος ανήκει στις περιοχές που αντιμετώπισαν τα λιγότερα προβλήματα, γιατί έχει μια ομοιογένεια και μια παράδοση στην αυτοδιοίκηση, γιατί βρήκαμε μια τάξη σχεδόν στο σύνολο των πρώην δήμων.»

Προτεραιότητες και δυσκολίες

Ο δήμαρχος Λήμνου αρχικά αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που είχε η νέα δημοτική αρχή, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και το νοικοκύρεμα, που ήταν και ο πρωταρχικός της στόχος. Προτεραιότητα αποτέλεσε η ουσιαστική ενοποίηση των τεσσάρων δήμων και η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, με τις δυσκολίες της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, με την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων, αλλά και τη μειωμένη χρηματοδότηση.
Σ’ ό,τι αφορά στα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιαμαντής, εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, του οποίου η στελέχωση προχωράει μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ άμεσα ακολουθούν σεμινάρια επιμόρφωσης των υπαλλήλων για όλους τους τομείς. «Η διαχείριση της καθημερινότητας με τα υπάρχοντα μέσα και το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών και των παροχών προς τους δημότες ήταν για μας ένα στοίχημα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες που αφορούν ένα σωστά οργανωμένο Δήμο.»
Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν και στήριξαν «τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο νησί μας. Ο επόμενος χρόνος θα είναι ο χρόνος υλοποίησης των έργων. Στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να προχωρήσουν τα έργα και να έχουν υψηλή απορροφητικότητα.».

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

Ο κ. Χατζηδιαμαντής αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με ένταξη σημαντικών έργων για την ανάπτυξη του νησιού, κάποια από τα οποία είναι τα μεγάλα σχολικά έργα που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται, όπως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, αλλά και το 3ο που θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ολοκλήρωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης Μύρινας, καθώς και οι προτάσεις που κατατέθηκαν για την ανατολική Λήμνο και για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων σε όλο το νησί.
Ακόμη, στον προγραμματισμό του Δήμου εντάσσεται η υλοποίηση του προγράμματος των Αστικών Ολοκληρωμένων με αναπλάσεις σημαντικών χώρων στη Μύρινα, καθώς και έργα οδοποιίας, το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του κινηματοθέατρου «Μαρούλα».

Πηγή: emprosnet.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του magicradiolemnos στο Facebook  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου