συμβαινει τωρα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΛΗΜΝΟΣ : ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ.

















Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο της Λήμνου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων στο νησί, με αιχμή του δόρατος την αντικατάσταση τουAqoua Maria, αλλά και την εν γένει βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αν. Χατζηδιαμαντής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Τσανταρλιώτης, Π. Μαυροθαλασσίτης, Ν. Μοσχάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σ. Βαρελτζής, Β. Γιαρμαδούρος, Γ. Σιάχος, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Λήμνου Ν. Ζαίμης, ο εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Λέβου Λήμνου  Ι. Παπαδόπουλος, καθώς και τα νεοεκλεγέντα μέλη του Εμπορισκού Συλλόγου, Β. Δανιήλ και Μ. Ψάρρας.
Η απόφαση η οποία τελικά ελήφθη, αφορά στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με τον τρόπο που αυτές εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα, ενώ αναζητούνται και νέοι τρόποι κορύφωσης της διαμαρτυρίας των κατοίκων του νησιού, το επόμενο διάστημα.
Να θυμίσουμε, πως μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί η συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης, προκειμένου, το επόμενο διάστημα, να έρθει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, τροπολογία, η οποία θα αφορά την εξυπηρέτηση της Λήμνου με πλοία 3ηςκατηγορίας και όχι 4ης, όπως ισχύει σήμερα.
Εντωμεταξύ, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), θα συνέλθει στις 10 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη και σ αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα δρομολόγια του καλοκαιριού, καθώς και τα πλοία με τα οποία θα εκτελούνται αυτά, με πρόσφατες τις επίσημες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γεωργιάδη, περί σαφέστατης ποσοτικής αλλά και ποιοτικής βελτίωσης των δρομολογίων.
Ακριβώς την προηγούμενη μέρα, στις 9 Φεβρουαρίου, αναμένεται να διεξαχθεί ημερίδα στη Μυτιλήνη, υπό την εποπτεία της Γενικής  Γραμματείας Αιγαίου, με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην οποία ο Δήμος της Λήμνου θα πιέσει  για την αποδοχή των αιτημάτων του νησιού.
Τέλος η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), έκανε αποδεκτό το αίτημα, και πήρε απόφαση τελικά, να αναθέσει σε δικηγόρο την υπόθεση των ακτοπλοϊκών γραμμών του Αιγαίου, με αφορμή την αντικατάσταση του πλοίου Θεόφιλος από το πλοίο Ταξιάρχης, στο δρομολόγιο από την Ικαρία (με πέρασμα από τη Λήμνο), μέχρι την Καβάλα.
 Σ αυτή την περίπτωση, και σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάσταση φαίνεται ότι δεν είναι σύννομη και άρα κρίθηκε απαραίτητη η περαιτέρω νομική διερεύνηση του θέματος.


Πηγή: limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου