συμβαινει τωρα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ… ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ!!!





















Απίστευτο περιστατικό, διαδραματίστηκε την Πέμπτη στη Λήμνο, αποκαλυπτικό της κακοδαιμονίας που κατατρέχει τις δημόσιες υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, καθ υπέρβασιν των καθηκόντων της και χωρίς να έχει σαφή εικόνα της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη Λήμνο, πήρε απόφαση να κλείσουν τα σχολεία του νησιού, επειδή υπέθεσε...ότι το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Λέσβο, δεν μπορεί να μην επηρέασε και τη Λήμνο. Προφανώς η βεβαιότητα αντλήθηκε από το γεγονός ότι τα δυο νησιά ανήκουν στο ίδιο νομό(!!!!).
Το γεγονός συνέβη, το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 08:30, και αφού η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, κ. Τσολερίδου, έδωσε εντολή, ως μη όφειλε , στον  διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου, ο οποίος με τη σειρά του, την μετέφερε, όπως του υποδείχθηκε, στους διευθυντές των υπόλοιπων σχολείων, με αποτέλεσμα, μέσα στο επόμενο μισάωρο και πριν υπάρξει η άρση της εντολής, τα σχολεία να κλείσουν. 
Εξυπακούεται βέβαια, ότι προκλήθηκε χωρίς λόγο, απίστευτη ταλαιπωρία, στις οικογένειες των μαθητών, οι γονείς των οποίων, αναγκάστηκαν να φύγουν από τις δουλειές τους, ή να επιστρατεύσουν συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, προκειμένου να πάρουν τα παιδιά από τα σχολεία.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, μισή ώρα αργότερα και αφού υπήρξε ανάκληση της απόφασης, ειδοποιήθηκαν ξανά οι γονείς, να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, πράγμα που οι περισσότεροι, φυσικά, δεν έκαναν, με αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο, σήμερα, να βάλει λουκέτο.
Πάντως, απ το σημερινό φιάσκο, προκύπτoυν ορισμένα ερωτηματικά.
Βάση ποιας αρμοδιότητας, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Ν. Λέσβου, υπερκέρασε τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν επικοινώνησε ούτε καν τυπικά με τον Δήμο Λήμνου, τον κατεξοχήν υπεύθυνο για τη λήψη τέτοιας απόφασησ, πριν δώσει την αυθαίρετη εντολή για το κλείσιμο των σχολείων;;
Γιατί ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Μούδρου, εκτέλεσε εντολή που πήρε από αναρμόδιο φορέα, αφού ο μοναδικός αρμόδιος επαναλαμβάνουμε, για τη λήψη απόφασης σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων είναι, ο Δήμος Λήμνου; Συγκεκριμένα το άρθρο 94 παρ. 4 του Καλλικράτη αναφέρει ρητά:" Στις αρμοδιότητες των Δήμων περιλαμβάνεται «η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου» (άρθρο 75 παρ. Ι περιπτ. στ υποπεριπτ. 27 του Ν.3463/2006, άρθρο 94 παρ.4 του Ν.3852/2010)
Στις αρμοδιότητες των Περιφερειών περιλαμβάνεται «η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου στη χωρική αρμοδιότητα της περιφέρειας."(άρθρο 186 παρ.ΙΙ περιπτ.Η υποπεριπτ. 5 του Ν.3852/2010)
Ως εκ τούτου ο Δήμος ασκεί την παραπάνω αρμοδιότητα στην εδαφική του περιφέρεια, ενώ όταν τίθεται ζήτημα εξάπλωσης της επιδημικής νόσου ή συνδρομής εκτάκτων συνθήκων σε περισσότερους του ενός Δήμους η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από την περιφέρεια".
Λίγο αργότερα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, κοινοποίησε πρόχειρηανακοίνωση στα ΜΜΕ του νησιού, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αν και μάλλον το αντίθετο επετεύχθη, ενώ ακολούθησε Δελτίο Τύπου του Δήμου Λήμνου που κάνει λόγο για σπασμωδικές κινήσεις της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου. 
Ελλάς το μεγαλείο σου αναφωνούν οι κάτοικοι της Λήμνου για το σημερινό φιάσκο, το οποίο προστίθεται στο μακρύ κατάλογο με τα περιστατικά που αναδεικνύουν τις ενδημικές ανικανότητες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
Κ εν κατακλείδι ένα ρητορικό ερώτημα. Εάν γραφειοκράτες των Υπηρεσιών του νομού, ως φαίνεται, αγνοούν τις νησιωτικές ιδιαιτερότητες του, πώς και τί να προσάψει κανείς, στο γραφειοκράτη των Αθηνών, που επειδή εντοπίστηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στο νησί της Λέσβου, βάζει σε καραντίνα τα αιγοπρόβατα της Λήμνου;

Ακούστε εδώ τί δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό Λήμνος Fm100 , για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουλώτης.

Πηγή: limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου