συμβαινει τωρα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
















Βασικό εργαλείο για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, αποτελεί η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ήδη τα αποτελέσματα, που έχουν καταγραφεί είναι σημαντικά αφού η φαρμακευτική δαπάνη για το 2011 έφτασε τα 3,5 δις ευρώ, όταν το 2009, είχε φτάσει και ξεπεράσει τα 5,2 δις ευρώ, παρότι, όπως δήλωσε πρόσφατα η Γ. Γραμματέας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ Δρέττα, μόνο το 40%-50% του συνόλου των συνταγών, εκτελούνται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναμένεται σύντομα να ενταχθεί και η Λήμνος. Για την ακρίβεια, μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε στο σταθμό μας χτες το πρωί ο Διοικητής των συνενωμένων νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου κ. Κατσιφαράκης, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα αποτελεί ήδη πραγματικότητα στη Λήμνο.
Εξάλλου εδώ και λίγες μέρες, ο Δήμος της Λήμνου, ο οποίος ανέλαβε και τη σχετική δαπάνη, παρέλαβε 25 μόντεμ τα οποία έχει διανείμει ήδη στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση τους από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του Διοικητή των συνενωμένων Νοσοκομέιων Λέσβου Λήμνου κ. Κατσιφαράκη, για το θέμα της έναρξης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στη Λήμνο.

Πηγή: limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου