συμβαινει τωρα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ.



  













 Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από το Δήμο της Λήμνου, καθώς και από τους Ιμβριακούς Συλλόγους, η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, να ιδρυθεί για πρώτη φορά στην Ίμβρο Τελωνειακή Αρχή.

Ως εξαιρετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι ιμβριακοί σύλλογοι την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης της Τουρκίας.
Η Ίμβρος αλλά και η Τένεδος, είναι πλέον σημεία εισόδου στην Τουρκία από το εξωτερικό και εξόδου από αυτήν για διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών.
Εξάλλου, αυτό, οδηγεί τελικά και στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των Ιμβρίων, για την απευθείας αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πατρίδας τους, με προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, το οποίο έθεταν προς τις Αρχές, τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όσο και τα Ιμβριακά Σωματεία με σκοπό τη συγκοινωνιακή διευκόλυνση των Ιμβρίων και Τενεδίων της διασποράς και την ευκολότερη και συχνότερη επάνοδο στη γενέθλια γη τους.
«Η επιδιωκόμενη από χρόνια άμεση επικοινωνία με τη γειτονική μας Ίμβρο, μας δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών και τουριστικών δραστηριοτήτων, προσφέροντας στη Λήμνο, μια ακόμα διέξοδο, που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε για το θέμα, ο Δήμος Λήμνου.
Τέλος, η τελωνειακή Αρχή, που ιδρύέται για πρώτη φορά, θα υπάγεται στη νέα Περιφερειακή Διεύθυνση Τελωνείων και Εμπορικών Ζωνών Δυτικής Προποντίδας, με έδρα τη Ραιδεστό.
Ακούστε, εδώ,τι δήλωσε, το πρωί της Πέμπτης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Λήμνος Fm100, ο κ. Δώρας Κώστας, ο οποίος απο την πρώτη στιγμή, έχει παρακολουθήσει τις προσπάθειες σύνδεσης των δυο νησιών

Πηγή: limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου