συμβαινει τωρα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Peter Skapetis: Ο νέος συμπαίκτης του Cisse, κατάγεται από τη Λήμνο!



Μέσα στη μιζέρια και τη μαυρίλα που βιώνουμε καθημερινά υπάρχουν τουλάχιστον και κάποιες ειδήσεις ευχάριστες που μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες.
Ο Peter Skapetis, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, υπέγραψε συμβόλαιο για 2,5 χρόνια (μέχρι και το 2014) με την QPR (Queens Park Rangers), την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Djibril Cisse.

Peter Skapetis: Ο νέος συμπαίκτης του Cisse, κατάγεται από τη Λήμνο!
O γεννημένος στη Μελβούρνη ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στο χώρο της επίθεσης, έχει ελληνικές ρίζες και ελληνικό διαβατήριο καθώς οι γονείς του κατάγονται από την Λήμνο.
Ο πατέρας του Χρήστος (Chris) είναι από τον Κοντιά και η μητέρα του Διασενούλα (Νούλα, το γένος Στενού) από το Ρεπανίδι. Επισκέπτονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι το ακριτικό νησί και μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο είχε έρθει μαζί τους και ο Peter, προκειμένου να βγάλει ελληνικό διαβατήριο.
Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, ο 17χρονος Peter έχει μετακομίσει στην Αγγλία για να δοκιμάσει την τύχη του στo αγγλικό ποδόσφαιρο. Και απ’ ότι φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά!
Ξεκίνησε προπονήσεις με την Birmingham City, όπου «έβγαλε» μάτια με την απόδοσή του και σύντομα ο προπονητής/μάνατζερ της QPR, Mark Hughes του «χτύπησε» την πόρτα. Ο πιτσιρικάς συμμετείχε στις δοκιμές της ομάδας, τα πήγε περίφημα και κέρδισε επαγγελματικό συμβόλαιο.
Ο δρόμος βέβαια δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά ο μικρός επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά αυτό που έγραψε ο Paulo Coelho στον «Αλχημιστή»: «Αν θέλεις κάτι με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, τότε όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα…».
Πέρα από τις προπονήσεις με τους νέους της Birmingham, το πρόγραμμα περιελάμβανε φοίτηση στο σχολείο και παράλληλα σκληρή δουλειά στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, με σκούπισμα και καθάρισμα των αποδυτηρίων, πλύσιμο του αγωνιστικού εξοπλισμού και προετοιμασία των στολών της επαγγελματικής ομάδας.
«Δούλεψα σκληρά εδώ και πολύ καιρό. Όλα συνέβησαν χάρη στο σχολείο που ήμουν. Ο προπονητής μου Stuart Munro τα κανόνισε όλα. Χωρίς το σχολείο δεν θα τα είχα καταφέρει», λέει ο ίδιος.
«Ο Mark Hughes κέρδισε τη μάχη για να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του τον πολλά υποσχόμενο Αυστραλό Peter Skapetis, o οποίος θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας του και είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών ομάδων», αναφέρουν μεταξύ άλλων βρετανικές ιστοσελίδες.
Ο Peter (δεξιά στη φωτογραφία) με τον φίλο του και συμμαθητή του, Dominic Kurasik
«Ανέκαθεν το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στην Premier League. Δούλεψε πολύ σκληρά για να τα καταφέρει και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτόν», λέει ο πατέρας του και προσθέτει: «Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί χωρίς τον προπονητή του Stuart Munro και την αθλητική ακαδημία του Rowville».
Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να αγωνιστεί για την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας. Καλό θα ήταν όμως να τον παρακολουθούν και οι σκάουτερ της ελληνικής ομάδας καθώς στο χώρο της επίθεσης οι επιλογές είναι περιορισμένες.
Καλή επιτυχία Πέτρο!
Επιμέλεια: Μένιος Κατής
http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15824&subid=2&pubid=7222270

Πηγή: limnosreport.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου