συμβαινει τωρα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εβδομάδα σημαντικών συναντήσεων είχε ο δήμαρχος Λήμνου.



Ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012, στη Μυτιλήνη με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Νίκο Σουλακέλλη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα των
επενδύσεων στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας, που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στη Λήμνο.
Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας των δύο φορέων, ζητήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να συνδράμει το Δήμο στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης της  μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, διαθέτοντας το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό για τον έλεγχο των μελετών και των λοιπών περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων των έργων.
Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε η από κοινού κατάθεση προτάσεων στο διασυνοριακό πρόγραμμα «Interreg», για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους και ελέγχου των συστημάτων ύδρευσης.
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας για την από κοινού αξιοποίηση του «Γαροφαλλίδειου» στην Μύρινα, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου «Διά βίου μάθησης» που θα συνδυάζει λειτουργία αναγνωστηρίου, αίθουσας σεμιναρίων και χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Την ίδια μέρα, ο Δήμαρχος Λήμνου, μίλησε στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, μετά από πρόσκληση του καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ανδρέα Τρούμπη. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Περιβάλλον και Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα δεκαήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λήμνο, προκειμένου να μελετήσουν επί τόπου θέματα χωροθέτησης επενδύσεων ΑΠΕ.
Ο Δήμος Λήμνου στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας συνεχίζει και ενισχύει την  καλή και εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική κοινωνία ευρύτερα.




Γραφείο Τύπου του Δήμου Λήμνου



Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου