συμβαινει τωρα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 




ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
Ανάστατη είναι η κοινωνία της Λήμνου μετά την είδηση της ανάκλησης, από την Τράπεζα της Ελλάδος της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρο της Συνεταιριστικής, Απόστολο Πατέστο, με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή "Θέμα και ανάθεμα" του Fm100  διαβεβαίωσε οτι "οι μόνοι που δεν πρέπει να ανησυχούν είναι οι καταθέτες. 3-4 μέρες αναμένεται να πάρει η διαδικασία μεταφοράς των καταθέσεων τους σε άλλη εμπορική τράπεζα και απο κει και πέρα τα χρήματα θα είναι απολύτως στη διαθεση τους". 
το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μεριδιούχοι της τράπεζας, οι οποίοι βλέπουν την επένδυση τους να εξανεμίζεται, καθώς και οι υπάλληλοι της, η θέση των οποίων κρίνεται ιδιαιτέρως επισφαλής.
Το ΙΚΑ, απο την πλευρά του σήμερα ενημέρωσε τους συνταξιούχους, που είχαν λογαριασμούς στις 3 Συνεταιριστικές Τράπεζες, η άδεια των οποίων ανακλήθηκε, οτι θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα της επιλογής τους προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους.
Μέχρι την ενεργοποίηση του καινούριου λογαριασμού η πληρωμή της σύνταξης καθώς και το Δώρο Πάσχα (05 Απριλίου 2012) θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα.
Η είσπραξη από τους δικαιούχους θα γίνει με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και του Α.Μ.-ΔΙΑΣ που αναγράφεται στο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης.
Η σύνταξη θα αναζητείται από το ταμείο της Τράπεζας ως «Εντολή Πληρωμής».
Έντωμεταξύ, αισθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ.Πατερέλλη, Δημοτικού Συμβούλου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και επικεφαλής παράταξης, ο οποίος επιτίθεται στον Δήμαρχο Λέσβου Δ. Βουνάτσου για τη στάση που κράτησε στο θέμα της Συνεταιριστικής αναφέροντας αρακτηριστικά: " Πληροφορηθήκαμε ότι στην επιτροπή που συγκροτήθηκε και μετέβη στην Αθήνα για περαιτέρω συνεννοήσεις (παράγοντες της Συνεταιριστικής, και εκπρόσωποι φορέων του Νομού) συμμετέχει και ο Δήμαρχός μας κ. Βουνάτσος.  Συμφωνούμε, πολύ καλά έπραξε, έτσι επιβάλλει η δεοντολογία και η αίσθηση του καθήκοντος απ’ το δημόσιο αξίωμα που υπηρετεί.
Διερωτάται όμως κάθε νοήμων πολίτης : Τώρα θυμήθηκε τις υποχρεώσεις του? Τώρα μεταμελήθηκε? ή τώρα συνειδητοποίησε τις ευθύνες του και «χύνει κροκοδείλια δάκρυα» περιεχόμενος τα διάφορα γραφεία της Αθήνας?
Ο Δήμαρχός μας όταν απέπεμψε τον αντιδήμαρχό του κ. Πατέστο (παράλληλα και πρόεδρο της Συνεταιριστικής) δεν απέσυρε  και ο Δήμος το μεγαλύτερο μέρος των  καταθέσεων  του απ’ την Συνεταιριστική Τράπεζα?    Η ενέργεια μάλιστα  αυτή συντελέστηκε σε χρόνο όξυνσης της οικονομικής κρίσης και επηρέασε αρνητικά την ρευστότητα της Τράπεζας. Δηλαδή για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια του και τον εσωπαραταξιακό ανταγωνισμό, «τιμώρησε» την Τράπεζα!
Πέρα απ’ την μικρόψυχη και μισαλλόδοξη αυτή τακτική του κ. Δημάρχου, σήμερα ο Δήμος Μυτιλήνης είναι και για άλλο λόγο εκτεθειμένος έναντι της Συνεταιριστικής. Όπως πληροφορηθήκαμε  αθέτησε υποχρέωση του για διατήρηση μίνιμουμ καταθέσεων ύψους τουλάχιστον  600 χιλ ευρώ, απορρέουσα απ’ τη σύμβαση χορήγησης μεγάλου δανείου (ελήφθη επί Δημαρχίας  Α. Γιακαλή), το οποίο αποπληρώνεται και απ’ την καταβολή στη Τράπεζα των τροφείων των  νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. 
Δυστυχώς αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα σε ό, τι αφορά στην ανάμειξη και στην ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής στα τεκμαιρόμενα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου.  Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες της Λέσβου όπως και η αξιολόγηση του «δακρυρροούντος» σήμερα  κ. Βουνάτσου".
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση. 

Limnosfm100.gr



Στις επάλξεις για τη διακδίκηση των θέσεων εργασίας τους βρίσκονται οι 37 υπάλληλοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου που εδώ και λίγες ημέρες βιώνουν την απειλή της ανεργίας μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην παρέλαση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου ενώ προγραμματίζουν και άλλες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. "Θα κάνουμε μια ειρηνική παρουσία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου  με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε να χάσουμε τις δουλειές μας" είπε στο LR ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην Τράπεζα  κ. Πάρις Καραϊσκάκης. Σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα βρίσκεται στις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λέσβου όπου με πρωτοβουλία της διοίκησής του οργανώνει σύσκεψη τοπικών φορεών με θέμα τη "σωτηρία" της Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Lesvosreport.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Radio Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου