συμβαινει τωρα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας Λήμνου προς Κοντέλη: « Όχι άλλες συγχωνεύσεις σχολείων».




Με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014», το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων της Λήμνου ζητάει με επιστολή του, από την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, να εισηγηθεί στο Υπουργείο την άρση των περσινών συγχωνεύσεων καθώς και την αποτροπή οποιασδήποτε νέας.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού ζητούν με την επιστολή τους στην κ. Κοντέλη :
"• Να προτείνετε την ακύρωση της συγχώνευσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Πλάκας-Παναγιάς με το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Κοντοπουλίου γιατί αυτή αποδείχτηκε ότι αποβαίνει σε βάρος των μαθητών που προέρχονται από τα χωριά της Πλάκας και της Παναγιάς. Συγκεκριμένα, τα νήπια και τα παιδιά 6 και 7 ετών, αναγκάζονται να ξυπνούν από τις 6.30 το πρωί για να πάρουν το λεωφορείο των 7 και να διασχίσουν 12 χιλιόμετρα μέχρι το σχολείο τους και το μεσημέρι να φτάνουν στις 2.30 στο σπίτι τους διανύοντας την ίδια απόσταση, ωράρια και μετακινήσεις εξοντωτικά και αντιπαιδαγωγικά για παιδιά τέτοιων ηλικιών. Επιπλέον, η συγκεκριμένη συγκοινωνία δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια στην μεταφορά των νηπίων που αναγκάζονται να επιβιβάζονται στο λεωφορείο της γραμμής αντί να μετακινούνται με ταξί. Το Νηπιαγωγείο του Κοντοπουλίου που φιλοξενεί νήπια από το Κοντοπούλι, την Παναγιά και την Πλάκα, έχει δύο νηπιαγωγούς, μία νηπιαγωγό λιγότερη από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο προ νήπια με σοβαρά προβλήματα υγείας και επιβάλλεται η δημιουργία και λειτουργία δύο τμημάτων. Μάλιστα το ένα από αυτά δεν μπορεί να πάει στο νηπιαγωγείο και άρα αποκλείεται από την εκπαίδευση, αφού δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό για την παράλληλη στήριξή του.
• Να μην προτείνετε καμιά νέα συγχώνευση και υποβιβασμό σχολείου.
• Να προτείνετε την αποκατάσταση της οργανικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας ως δεκαθέσιου, σύμφωνα και με την από τις 4-7-2012 κοινή διαμαρτυρία του Συλλόγου μας και του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου αυτού την οποία και σας επισυνάπτουμε"


Γράφτηκε από την Δέσποινα Βασιλειάδου
limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook
https://www.facebook.com/MagicRadioLemnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου