συμβαινει τωρα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στο εδώλιο ο Δήμαρχος Λήμνου για το...«σαπιοκάραβο» !



Αύριο το πρωί εκδικάζονται οι αγωγές της ΝΕΛ εναντίον του Δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή καθώς και του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.

Το ζήτημα προέκυψε πέρυσι το χειμώνα, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού, στις οποίες κατέφυγαν, ως έσχατη ένδειξη της αντίδρασης τους για την ένταξη του πλοίου Aqua Maria στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Λήμνου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο αγωγές. Στην πρώτη, οι ενάγουσες ,είναι η Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε. και η ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της ΝΕΛ και εναγόμενος ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ως φυσικό πρόσωπο αλλά και με την ιδιότητα του Δημάρχου Λήμνου.
Στην αγωγή της ΝΕΛ και της θυγατρικής της, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
"....Ο εναγόμενος με δηλώσεις του υποστηρίζει και διαδίδει ψευδώς και συκοφαντικώς ότι το πλοίο "AQUA MARIA" είναι δήθεν απολύτως ακατάλληλο, είναι σαπιοκάραβο, δεν παρέχει τη στοιχειώδη ασφάλεια, δεν είναι αξιόπλοο και είναι παμπάλαιο !!!! Η αλήθεια όμως την οποία σαφώς γνωρίζει ο εναγόμενος είναι τελείως διαφορετική... Ο ισχυρισμός και η διάδοση των γεγονότων αυτών, βλάπτει ιδιαιτέρως τις επιχειρήσεις και τις εργασίες και ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη του κοινού προς τις εταιρείες μας..."

Στην αγωγή η ΝΕΛ χαρακτηρίζει "παράνομη και αυθαίρετη την ματαίωση των δρομολογίων του πλοίου και αξιώνει απο τον Δήμαρχο Λήμνου να καταβάλει το ποσό των 999,956 € στην ίδια την ΝΕΛ και το ποσό των 999,956 € στη θυγατρική της, δηλαδή συνολικά περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, επικαλούμενη ηθική βλάβη στο κύρος του πλοίου και της εταιρείας.

Η δεύτερη αγωγή, αφορά την ΑΝΕΝ LINES, της οποίας ιδρυτής και κύριος μέτοχος είναι η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης "ΑΝΕΚ Α.Ε." , πλοιοκτήτρια του AQUA MARIA.
H NEL είναι μέτοχος της ΑΝΕΝ.
Αυτή τη φορά η αγωγή στρέφεται κατά του Αντώνη Χατζηδιαμαντή ατομικά και με την ιδιότητα του Δημάρχου Λήμνου, καθώς και του Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, Αντιδημάρχου Λήμνου.

Στην αγωγή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:
"....Οι ισχυρισμοί και η διάδοση των γεγονότων αυτών, από την πλευρά των εναγομένων, έβλαψε ιδιαιτέρως τις επιχειρήσεις και τις εργασίες και ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη του κοινού και των μετόχων προς τις εταιρείες μας...".

Σ αυτήν την περίπτωση, ζητείται απο τους εκπροσώπους του Δήμου να καταβάλουν το ποσό των 499,911 € έκαστος ως "χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης".
Με λίγα λόγια η εταιρεία, ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ, 3 εκατομύρια €, προφανώς ως αντίποινα, για τις δυναμικές κινητοποιήσεις του Λημνιακού Λαού, πέρυσι το χειμώνα.

Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ οι Νομικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας, προσανατολίζονται να ζητήσουν αναβολή της εκδίκασης.

Γράφτηκε από την Δέσποινα Βασιλειάδου 
limnosfm100.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου