συμβαινει τωρα

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι απ’ τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο…




Οι νησιωτικοί δήμοι εξαιρούνται απ’ τους περιορισμούς που θέτει ο κανόνας «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις» που με το Μνημόνιο ΙΙΙ θα ισχύσει έως και το τέλος τού 2016, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με την παράγραφο για την αναστολή των προσλήψεων και των διορισμών που ψηφίστηκε την Τετάρτη, «οι προσλήψεις και οι διορισμοί του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Υ.Ε. και Δ.Ε., όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως την 31/12/2016. Για τις προσλήψεις και τους διορισμούς του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε., όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 τού Ν. 3833/2010, όπως ισχύει. Οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους δεν εμπίπτουν στον περιορισμό των προσλήψεων του άρθρου 11 τού Ν. 3833/2010.».

Ζητούμενο, βέβαια, σε κάθε περίπτωση προκειμένου να δοθεί έγκριση για την πρόσληψη προσωπικού, είναι ο φορέας να έχει εξασφαλισμένη την πίστωση για την πληρωμή του προσωπικού που αιτείται να προσλάβει. Η διάταξη αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή κυρίως σε νομικά πρόσωπα, όπως οι παιδικοί σταθμοί που μπορούν μέσω προγραμμάτων να εξασφαλίσουν πιστώσεις για το προσωπικό που χρειάζονται.

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου