συμβαινει τωρα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Διπλή σύλληψη για ναρκωτικά στην Λήμνο




Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,
προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας με τη συνδρομή χειριστή αστυνομικού σκύλου, προέβη μεσημβρινές ώρες προχθές στη σύλληψη μίας 23χρονης και ενός 28χρονου στον επιβατικό λιμένα Καβάλας διότι ο 28χρονος είχε στην κατοχή του ένα χάρτινο κουτί το οποίο περιείχε ένα μικρότερο κουτί ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 124,2 γραμμαρίων καθώς και ένα λούτρινο αρκουδάκι μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένη μια λευκή νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 46,3 γραμμαρίων. Το χάρτινο κουτί επρόκειτο να αποσταλεί με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Λήμνο, όπου θα το παραλάμβανε ένας 30χρονος, ενώ μετά από σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 28χρονο βρέθηκε και μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 1,7 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά της όλης κατασχεθείσας ποσότητας προκειμένου να συλληφθεί ο παραλήπτης κατά την άφιξη του πλοίου στη Λήμνο.
Κατά τον κατάπλου του πλοίου στη Λήμνο απογευματινές ώρες χθες και αφού παρελήφθη το χάρτινο κουτί από τον 30χρονο ακολούθησε η σύλληψή του. 
Παράλληλα στην Καβάλα διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία της 23χρονης όπου φιλοξενούνταν και ο 28χρονος, όπου βρέθηκαν ένα (01) πλαστικό δοχείο με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 73,0 γρ., μία (01) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη  μικτού βάρους 3,6 γρ. και δύο (02) χρησιμοποιημένα αυτοσχέδια τσιγάρα σε σταχτοδοχείο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
Πρωινές ώρες εχθές, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 30χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών όπου βρέθηκαν: α) ένα μεταλλικό δοχείο το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 5,8 γραμμαρίων, β) ένα μεταλλικό δοχείο καπνού με ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 2 γραμμαρίων, γ) μια χαρτοπετσέτα, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 0,1 γραμμαρίου και δ) μια νάυλον συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 1,0 γραμμαρίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.
=======================
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Λήμνου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 26χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών ουσιών της Λιμενικής Αρχής Καβάλας και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκαν στην κατοχή του: α) ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης βάρους 0,68 γραμμαρίων, β) μια νάυλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,42 γραμμαρίων, γ) ένα μικρό πλαστικό δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 4,48 γραμμαρίων και δ) ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λήμνου, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και ο μεταλλικός τρίφτης κατασχέθηκαν.



Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στην Λήμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο κάντε like στην σελίδα του Magic Limnos Blog στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου